Siirry pääsisältöön

Tervetuloa mukaan Hyvinvointia vahvuuksista -koulutukseen!

 Hyvinvointia vahvuuksista


Hyvinvointia vahvuuksista -täydennyskoulutus on perusopetuksen henkilöstölle suunnattu kokonaisuus, jossa ohjataan ala- ja yläkoulun henkilöstöä tukemaan oppilaiden hyvinvointia positiivisen pedagogiikan ja vahvuusperustaisen opetuksen keinoin. 

Koulutuksen sisällöstä

Koulutuksen tavoitteena on lisätään osallistujien tietoisuutta positiivisen pedagogiikan keinoista, kehittää omia toimintatapoja opetuksessa ja antaa eväitä kouluilon ja kouluviihtyvyyden lisäämiseen. Lähtökohtana on lapsissa ja nuorissa olevan potentiaalin löytäminen, jotta jokainen lapsi ja nuori löytäisi omat vahvuutensa, kyvykkyytensä ja uskaltaisi lähteä onnistumaan elämässään! Kun lapsi ja nuori oppii harjoittelun myötä huomaamaan omat onnistumisensa, kokemukset muuttavat häntä pysyvästi vahvemmaksi ja hän rakentaa puskuria myös elämän vastoinkäymisten varalle. 

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus myönteiseen kasvuun, joka tapahtuu välittävässä ja turvallisessa vuorovaikutuksessa. Minuus sekä sosiaalinen pääoma rakentuvat lapsen ja nuoren päivittäisten kohtaamisten ja kokemusten kautta. Positiivisen pedagogiikan keinoin oppilaat oppivat harjoittamaan kykyään havaita myönteisiä tunteita ja lisäämään tavoitteellisesti myönteisiä kokemuksia omaan arkeensa. Kun opettaja osaa omalla työskentelytavallaan yhdistää positiivisten odotusten voiman innostaviin oppimistehtäviin ja kunkin vahvuudet huomioivaan työskentelyyn, kannustaa se oppilaita yrittämään parhaansa.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen järjestää Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA ja sen rahoittaa Opetushallitus.

Hyvinvointia vahvuuksista -koulutus toteutetaan yhdeksänä reaaliaikaisena koulutuspäivänä, joista kolme koulutuspäivää on yhteisiä kaikille osallistujille ja kuusi toteutetaan ala-/yläkoulun henkilöstölle omina sisällöllisesti räätälöitynä reaaliaikaisena verkkokoulutuspäivänä. 

Koulutuksen blogi

Tähän blogiin koostamme koulutussarjaan liittyvien koulutuspäivien keskeistä antia, joten kannattaa käydä kurkkaamassa säännöllisesti, millaisia oppeja, ideoita ja työkaluja kouluttajat osallistujillemme jakavat. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasvata hyvää positiivisella pedagogiikalla ja hyvinvointiopetuksella!

Positiivinen pedagogiikka ja hyvinvointiopetus auttaa opettajia ja kasvattajia  kasvattamaan ja rakentamaan hyvää tulevaisuutta Positiivinen pedagogiikka tuo hyvinvoinnin ja  oppimisen yhteen  Positiivisen psykologian tutkimukseen pohjautuva positiivisen pedagogiikka on yläkäsite empiirisesti validoiduille ja tieteellisesti todistetuille sekä raportoiduille positiivisen psykologian ohjelmille, joilla on saatu myönteisiä vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä oppimiseen. (White & Murray 2015.) Meekin (2015) mukaan positiivinen pedagogiikka tuo yhteen positiivisen psykologian tieteen ja parhaat käytännön oppimisen tavat, joiden tarkoituksena on lisätä yksilöiden ja yhteisöjen kukoistusta.   Hyvinvointitaidot antavat yksilölle kyvykkyyttä rakentaa hyvää ja onnellista elämää itselle ja toisille ihmisille sekä tehdä merkityksellisiä tekoja paremman tulevaisuuden maailman edistämisessä. Positiivisen psykologian tiede tutkii kaikkea sitä, mikä vaikuttaa ihmisen kokonaisv

Hyvinvointi koulussa

  Hyvinvointia vahvuuksista  -täydennyskoulutuksemme päättyi koostavalla teemalla "Hyvinvointi koulussa". Kouluttajanamme toimi Susanna Heikari, joka on koostanut alla olevaan blogikirjoitukseen keskeisiä ajatuksiaan teemasta. Iloisia ja innostavia lukuhetkiä Susannan tekstin parissa! Kuva: Pixabay License Opettaja voi vahvistaa kouluiloa ja kouluviihtyvyyttä olemalla aidosti läsnä! Näen sinut! Opettajan ja oppilaan päivittäisillä arkisilla kohtaamisella on merkitystä. Turvallinen, hyväksyvä ja myönteinen aikuinen kohtaa oppilaan aidosti, inhimillisellä lämmöllä ja ennen kaikkea kiireettömästi. Opettaja on lapselle ja nuorelle parhaassa tapauksessa luotettava, turvallinen, myötätuntoinen ja rajat selkeästi asetettava aikuinen. Koulupäivän sujumisen kannalta sillä on todella paljon merkitystä miten oppilaat aamuisin kouluun tullessaan kohdataan.  Itselläni oli luokan opettajana tapana seistä aamun ensimmäisen oppitunnin alussa luokan ovella ottamassa oppilaita yksitellen

Psyykkinen hyvinvointi koulussa

   Hyvinvointia vahvuuksista  -täydennyskoulutuksemme jatkui teemalla "Psyykkinen hyvinvointi koulussa". Kouluttajinamme toimivat Riikka Nurmi ja Ranja Koski. Alla olevan blogitekstin ovat kirjoittaneet MIELI Suomen Mielenterveys ry:n edustajat Riikka Nurmi ja Saija Viljakainen. Alta voit lukea, miten psyykkistä hyvinvointia voidaan edistää koulumaailmassa. Innostavia lukuhetkiä!  Kuva: Pixabay License Mieliystävälliseksi kouluyhteisöksi! Jos todella halutaan rakentaa Hyvän mielen koulua, kouluyhteisöissä tulisi tutkimusten mukaan panostaa tiettyihin tekijöihin. Mitkä näistä seuraavista asioista toteutuvat sinun koulussasi? Mihin teillä pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota? Koko kouluyhteisö sitoutuu mielenterveyttä vahvistavaan työhön, mikä edellyttää usein asenne- ja arvotyöskentelyä yhteisössä. Koulussa keskitytään mielenterveystaitojen opettamiseen: tunne- ja vuorovaikutustaitoja opetetaan kaikille. Opetus on säännöllistä, tavoitteellista ja huolellisesti suunniteltu